hel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe kan ik mijn jonge kinderen over de hel vertellen?

'Hoe vertel ik de kinderen van drie en vier eerlijk over de hel zonder dat zij er bang van worden?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Als je met je kinderen uit de Bijbel of uit de Bijbelse geschiedenis leest, zul je verhalen tegenkomen die over de hemel en de hel gaan", antwoordt Aria Teerds-Gertenbach, lid Aria Teerds-Gertenbach van het bestuur van de vrouwenbond van de Gereformeerde Gemeenten. "Ik denk aan de gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus, die door de Heere Jezus verteld wordt. Op eenvoudige wijze kun je over deze twee mensen vertellen. Wat een verschil tussen Lazarus en de rijke man! Al lezend of vertellend kun je duidelijk maken, dat Lazarus op aarde arm was en tóch rijk. Hij had een nieuw hart. Hij leefde met de Heere. 

De rijke man leefde zonder God. Hij had God niet lief en ook Lazarus niet. Na zijn sterven moest deze man naar een plaats zonder God en dat is de hel. Wat is dat erg. Ik denk dat je je nog jonge kinderen op deze manier eerlijk over de hemel en de hel kan vertellen. (...) In de Bijbel gaat het ook over het vuur en de pijn in de plaats waar de Heere niet is. Daar sprak de Heere Jezus Zelf meerdere keren over. Dat deed Hij om ons allen -jong en oud!- te waarschuwen."

Als kinderen gevoelig zijn, raadt Aria aan om gesprekken over de hel sober te houden. En vertellen over de hel gaat volgens haar altijd samen met vertellen over de Heere God. "Samen met je kinderen vraag je de Heere of ze naar Hem mogen luisteren en bij Hem mogen horen."


Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

H
In sommige kerken mag niet niet meer voor de hel en satan gewaarschuwd worden want zegt men, dan loopt de kerk leeg.

Ik zat eens in zo’n kerk en voor mij zaten een vader en moeder

met hun zoontje van plm. 10 jaar oud. Hij droeg een T-shirt met het opschrift “666 the number of the beast” met de meest

afgrijselijke afbeeldingen. Als de kerk er niet voor waarschuwt dan promoot de wereld het dus wel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!