jehova
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2020 door Patrick Simons

Jehova's Getuigen verliezen kort geding over publicatie misbruikrapport

Het verzoek van de Jehova’s Getuigen om het onderzoeksrapport van de Universiteit Utrecht over seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap mag gewoon openbaar gemaakt worden. Dat besliste de rechter gisteren. De Jehova’s Getuigen hadden een kort geding aangespannen om publicatie te voorkomen. Dat bleek tevergeefs.

Het onderzoeksrapport is opgesteld in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit naar aanleiding van verontrustende berichten over seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap. Daarbij zou de politie niet worden ingeschakeld, maar wordt het intern opgelost. Slachtoffers geven zelf aan dat hun klachten niet goed behandeld worden, zo blijkt uit het onderzoek. Het advies van het rapport is dan ook om de geloofsgemeenschap onder strenge toezicht van de overheid te plaatsen.

De Jehova’s Getuigen stellen dat het rapport op veel punten niet klopt. Men heeft het zelf ingezien en noemt het rapport ‘niet juist’ en zelfs ‘onrechtmatig’.

Reacties

H
Wat er gebeurt is bij het Wachttorengenootschap is natuurlijk afkeurenswaardig. Maar bij de gang van zaken rondom onderzoek en publicatie van het rapport bekruipt mij het akelige gevoel van barbertje moet hangen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!