megakerk

Dagelijks leven

23 januari 2020 door Patrick Simons

Anonieme gemeenteleden: bouw megakerk gereformeerde gemeente Yerseke overbodig

De Gereformeerde Gemeente in Yerseke is van plan om een megakerk te gaan bouwen. Daar is echter lang niet iedereen even blij mee. De tegenstanders spanden eerder al een zaak aan bij de Raad van State, maar dat leverde geen resultaat op. Nu komen ze met verkeersveiligheid als argument om de bouw tegen te houden, zo meldt Omroep Zeeland. Daar komt nog bij dat anonieme gemeenteleden vinden dat de nieuwe megakerk wegens het teruglopende aantal leden helemaal niet nodig is.

Het nieuwe gebouw zou aan de rand van het Zeeuwse dorp moeten worden gebouwd. Vanwege de inbreuk op de landelijke omgeving en de verwachte verkeersdrukte stapten omwonenden eerder naar de Raad van State om de bouw tegen te houden. Zonder resultaat. Wel werden de plannen aangepast. Daardoor wordt het gebouw kleiner dan oorspronkelijk de bedoeling was. Verder zouden er verkeersmaatregelen worden getroffen. Dat laatste is echter nog niet gebeurd, waardoor omwonenden besloten hebben om opnieuw een juridische procedure aan te spannen door middel van een kort geding.

Overigens is men nog niet begonnen met de bouw van de beoogde megakerk. Kerkleden die anoniem willen blijven, stellen dat het eigenlijk al niet meer nodig is. Waar er vroeger extra stoelen naast de banken moesten worden gezet om iedereen te herbergen, is er vandaag de dag volgens diverse gemeenteleden meer dan genoeg plek in het huidige gebouw.

In gesprek met het Reformatorisch Dagblad stelt scriba P. D. Looff dat dit niet helemaal klopt. Hij erkent dat het ledenaantal afneemt, maar nog steeds zijn er iedere zondag 100 tot 150 extra stoelen nodig. “Kerkverlating gaat ook onze deuren niet voorbij. Feit blijft dat die stoelen zondags gewoon bezet zijn.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 98 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?