kansas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 januari 2020 door Patrick Simons

'Christelijke footballclub' plaatst zich voor Superbowl: "Mijn identiteit is mijn geloof in Christus"

Football maakt een belangrijk onderdeel uit van de Amerikaanse cultuur. Binnenkort vindt de jaarlijkse Superbowl weer plaats, één van de grootste sportevenementen wereldwijd. Voor het eerst in 50 jaar slaagde Kansas City Chiefs erin om deze eindstrijd van de competitie behalen. De eigenaar van de club, Clark Hunt eert vooral God voor deze prestatie.

Afgelopen zondag slaagden de Chiefs erin om de Superbowl te halen door met 35-24 te winnen van de Tenessee Titans. De 54-jarige Hunt bedankte in zijn speech God en stelde dat "Hem alle eer toekomt". De eigenaar staat erom bekend God een belangrijke plaats te geven, niet alleen in zijn eigen leven maar ook in de club. Hij vertelde eerder al eens dat hij op tienjarige leeftijd Christus vond terwijl hij op een christelijk kamp was.

“In de NFL (de competitie red.) wordt Christus echt verheerlijkt”, vertelde hij onlangs. “Mijn eigen identiteit is mijn geloof in Christus.” Partners van de club organiseren vaak voor thuiswedstrijden bijeenkomsten waar gebeden en gezongen wordt. Ook spelers van de club komen openlijk voor hun geloof uit. Quarterback en absolute ster Patrick Mahomes is bijvoorbeeld ook een overtuigd christen: “Ik ben opgegroeid in de kerk. Het helpt je om te weten waarom je deze sport speelt en voor Wie je het doet”, vertelde Mahomes vorig jaar nog in een interview.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!