gerda

Nieuws

23 januari 2020 door Patrick Simons

Actrice Sesamstraat: "Praten met God kan altijd en overal"

Gerda Havertong werd bij het grote publiek in Nederland vooral bekend als actrice in de immens populaire serie Sesamstraat. In een uitgebreid gesprek met het Nederlands Dagblad vertelt ze hoe ze opgroeide met het geloof, weinig meer met de kerk heeft maar nog steeds met God praat.

Havertong vertelt dat ze opgroeide in de Evangelische Broedergemeente waar ze vooral van het zingen genoot. De preek vond ze minder leuk. Vandaag de dag heeft ze nog wel vertrouwen dat er een bovennatuurlijke macht is, maar staat verplicht naar kerk gaan haar tegen. “Praten met God kan altijd en overal. Ik wil komen omdat ik het zelf wil. Ik hoef daar niet te laten zien dat ik gelovig ben. Dat vraagt de hemel niet van me. Wat mij gevraagd wordt, is dat ik aandacht heb voor mensen, dat ik besef dat ik niet zomaar op de aarde ben. Op hoogtijdagen zit ik wel graag in de kerk.”

De actrice staat bekend als een optimistisch persoon. Toch is ze dat lang niet altijd. “Soms bekruipt me een zekere onrust, dat ik dat optimisme langzaam verlies”, vertelt ze tegen het dagblad. “Dan raak ik ontmoedigd door ellendig nieuws, of persoonlijk verdriet. Misschien moet ik Prediker 3, een van mijn favoriete Bijbelteksten, weer vaker lezen. Voor alles is een tijd. Daar put ik veel kracht en troost uit.”

Lees het hele interview in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 97 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?