jehova
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 januari 2020 door Patrick Simons

Onderzoekers roepen op Jehova's Getuigen onder verscherpte staatstoezicht te plaatsen

De Jehova’s Getuigen liggen behoorlijk onder vuur. Uit het rapport dat vandaag naar buiten moet komen, blijkt onder meer dat ze een ernstig probleem hebben rondom seksueel misbruik. Zo zouden ze beschuldigingen daarvan niet melden aan de politie. Als advies geeft het rapport om een verscherpt staatsonderzoek uit te voeren. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden.

De Jehova’s Getuigen spanden een kort geding aan om de publicatie van het rapport tegen te gaan. Vandaag doet de rechter daar uitspraak over. Onderzoekers die aan het rapport werkten, kregen naar eigen zeggen meer dan 750 meldingen binnen, zo citeert het dagblad uit de dagvaarding van het kort geding. 751 mensen deden voor het onderzoek hun verhaal over seksueel misbruik binnen de religieuze gemeenschap. Een kleine 300 mensen waren zelf slachtoffer, de rest vertelde over misbruik in hun directe omgeving.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 75 procent van de slachtoffers van misbruik vindt dat de geloofsgemeenschap ze niet voldoende heeft geholpen. Overigens is meer dan de helft van de meldingen gedaan door mensen die inmiddels niet meer bij de Jehova’s Getuigen horen. Het merendeel van het misbruik vond buiten de kerk zelf plaats, zoals in familiekring.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.