Iran vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Tot het christendom bekeerde Iraanse (21) opgepakt

Ooit bekeerde de 21-jarige Mary Mohammadi zich in het streng-islamitische Iran tot het christendom. Vorige week is ze gearresteerd, schrijft het Nederlands Dagblad.

Mohammadi was zondag 12 januari op het Azadiplein in de Iraanse hoofdstad, toen de politie haar oppakte, meldt het ND. Op dat plein was toen een demonstratie tegen het regime bezig, van mensen die boos zijn dat de leiders van het land logen over het begin deze maand neergeschoten vliegtuig. Of Mohammadi deelnam aan die demonstratie is niet bekend.

Moslimbekeerlingen betalen in Iran een hoge prijs. Zij mogen geen kerkdiensten bezoeken. Zelfs het bezit van christelijke boeken in het Perzisch is ten strengste verboden. Zij hoeven ook geen steun te verwachten van hun familie of de gemeenschap. Die schamen zich voor hen en leggen beperkingen op om hen terug te laten keren naar de islam. Christenen die betrapt worden op – of verdacht worden van – evangelisatieactiviteiten, worden gearresteerd en krijgen lange gevangenisstraffen.

De familie en verdere omgeving van Mohammadi maakt zich veel zorgen over haar lot. De vrouw bracht eerder al anderhalf jaar in de Iraanse gevangenis door.

Lees hier meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

B
Kunnen wij met Cip niet bidden, sparen, onderhandelen , doneren om deze vrouw vrij te krijgen? Misschien met opendoors samenwerken?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!