boko haram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2020 door Patrick Simons

Voorganger onthoofd door Boko Haram nadat hij geloof weigert af te zweren

De Nigeriaanse pastor Lawan Andimi  is vermoord door de moslimextremisten van Boko Haram. Eerder deze maand loofde de pastor God in een videoboodschap, terwijl hij werd vastgehouden. Verschillende mensenrechtenactivisten bevestigen de dood van Lawan Andimi, meldt The Christian Post.

De pastor werd sinds begin januari vastgehouden door de extremistische moslims. Een week daarna verscheen er een video waarin hij vertelde goed behandeld te worden. Ook zei hij tegen zijn familie dat ze niet moeten treuren. Hij vroeg verder om voor zijn vrijlating te bidden en voegde daaraan toe dat wanneer hij niet vrij zou komen die wellicht de wil van God zou zijn. “Huil niet, maak je geen zorgen, maar dank God voor alles”, zei hij met een vlag van Boko Haram op de achtergrond.

Volgens een lokale bron zou Andimi onthoofd zijn omdat hij weigerde zijn geloof af te zweren en omdat ze het gevraagde losgeld niet kregen. De Nigeriaanse onderzoeksjournalist Ahmed Salkida stelt twee videofragmenten te hebben ontvangen van de onthoofding, waarna hij de autoriteiten inlichtte.

Reacties

O
Werktuigen v d satan deze mensen. Verblind en ge brainwash

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.