4M
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2020 door 4M

Anderhalf duizend christenmannen komen bijeen op vliegveld Twenthe

Is het nog wel van deze tijd om over de mannelijke identiteit na te denken? En welke lessen heeft 4M dan zoal door de jaren heen geleerd? Zijn alle mannen hetzelfde? Of juist helemaal niet? Vliegveld Twenthe zal 25 januari zinderen van het testosteron wanneer anderhalf duizend mannen uit Nederland afreizen voor een dag onvervalste mannelijkheid tijdens het jaarlijkse mannenevent van 4M.

Op inhoud zal er flink worden uitgepakt tijdens het event. Maar liefst 14 sprekers zullen de ruim 1.500 mannen meenemen in inspirerende verhalen. Het sprekerspalet bestaat uit een mix van bekende 4M namen als Henk Stoorvogel, Wouter de Vos, Eugene Poppe en Jesse van Melle en sprekers als Ben Tiggelaar, Jan Pool en Don Ceder. De hoofdspreker is de charismatische 4M-leider uit het Verenigd Koninkrijk: James Ray.

Het is opvallend dat 4M in een tijd van nadruk op genderneutraliteit kiest voor een heldere profilering op aspecten van Man.Zijn. De hang naar avontuur en de noodzaak van strijd worden gekoppeld aan thema’s als kwetsbaarheid en verbinding.

Het 4M Event wordt naast hoofdacts en seminars ook gekenmerkt door steengoede muziek, dit jaar verzorgd door Hillsong Londen. Na optredens van bands als LZ7, Newworldson, Martin Smith en Iona is het nu de beurt aan de Londense worship formatie om de lichamen en harten van de mannen in beweging te zetten.

Speciale aandacht dit jaar is er voor de jonge man: tienerzoons worden uitgenodigd om samen met hun vader deel te nemen. Sportorganisatie Next Move verzorgt een uitdagend programma voor de tienerzoons en er is de mogelijkheid om deel te nemen aan een graffiti-workshop.

Naast het event voor de mannen is er op dezelfde locatie een event speciaal gericht op vrouwen. Vrijdagavond 24 december organiseert Arise, de vrouwelijke evenknie van 4M, haar tweede event. De grote hangar van Vliegveld Twenthe zal volstromen met vrouwen uit alle lagen van de bevolking die niet vies zijn van avontuur en uitdaging. Waar Arise gedurende het jaar challenges organiseert in de Spaanse Pyreneeën of de Vlielandse duinen is het karakteristieke vliegveld in oost Nederland nu het decor voor een vrouwenevent in outdoor stijl.

Nadine de Vos, voorvrouw van Arise zal de vrouwen aanvuren om vanuit een gezonde identiteit te leven en de pijlen in hun koker aan te wenden voor de goede strijd die zij te voeren hebben.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!