Handpalm
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2020 door Patrick Goede

Amazon wil creditcardbetalingen via je handpalm mogelijk maken; christenen verwijzen naar Openbaring 13

De grootste online retailer van de wereld, Amazon, is bezig met het ontwikkelen van een methode om met behulp van je handpalmafdruk te betalen. Door je creditcard gegevens aan je handpalmafdruk te koppelen zou dit voortaan kunnen. De ontwikkeling is nog in de beginfase volgens de Wall Street Journal, Amazon zou al wel samenwerken met Visa voor het testen van mogelijke toepassingen en ook in contact staan met Mastercard.

De stap van betalen met je pinpas of telefoon naar betalen met de afdruk van een vinger of lichaamsdeel zoals de hand lijkt geen hele grote, toch roept het bij veel christenen vragen op. Zo reageert ene @Anthonydtaplia93 op Twitter: "Dit is nog maar het begin. Straks is het een chip in je hand." Sovereignty77 schrijft: "Teken van het beest alarm! #Amazon Hand Scan! #Bezos"

Kevin Shipp, voormalig CIA medewerker bij onder andere terrosimebestrijding, waarschuwt op social media: "Zoals ik al langer zeg, dit gaat uiteindelijk gebruikt worden om aankopen te controleren." Vincent LaQuire haalt de Bijbel erbij: "Het tweede beest van Openbaring 13 zal 'iedereen, rijk of arm, klein en groot, vrije en slaaf een teken geven op hun voorhoofd en hun rechterhand'.

Justin Brookman, directeur Consumentenprivacy en Technologie van Consumer Reports, waarschuwt consumenten twee keer na te denken voor ze hun gegevens zo persoonlijk maken: "Als je biometrische gegevens in verkeerde handen vallen kun je er niets meer aan doen. Hoe meer mensen hieraan meedoen hoe erger het fout kan gaan."

De bijna 2000 jaar oude profetie uit Openbaring 13:16-17 luidt: "En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams." (HSV)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Alles is in Gods hand! Vertrouw op Hem en alles komt goed.
A
Wat is dan het merkteken? Dit is toch net zoiets als je vingerafdruk?
Biometrische gegevens kunnen inderdaad in verkeerde handen vallen, dus voorzichtig ermee zijn.

Maar ik denk dat het merkteken op het voorhoofd waarover het boek Openbaring spreekt vooral een geestelijke aangelegenheid is. Het gaat over iemands denk- en gedachtewereld: is iemand voor of tegen Christus.
Toon meer reacties (1)