Gewone moeder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

23 januari 2020 door Patrick Goede

Moeder van vijf kinderen vertelt hoe gezegend ze is in plaats van 'druk'

Rachel Rink ging afgelopen week met haar vijf kinderen naar een christelijke conferentie terwijl haar man door bleef werken. Ze voelt zich zeer gezegend met haar vijf kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar oud. "Ik weet dat mijn kinderen prima de kerkdienst uit kunnen zitten, dus het was geen probleem zonder mijn man daarheen te gaan", aldus Rachel op haar Facebook. "Ik wist dat het lange dagen zouden worden dus ik heb extra snacks en speelgoed meegenomen."

Tijdens de conferentie spreekt ze veel mensen: in het hotel, onderweg en tussen de diensten door. De mensen die ze ontmoet zijn zowel gelovig als niet gelovig. Maar één ding valt haar op, ze nemen bijna allemaal het woord 'moedig' in de mond. Ze proberen haar allemaal te vertellen hoe knap het wel niet is dat ze alleen met vijf kinderen besloten heeft naar een conferentie te gaan.

Toch steekt er iets bij Rachel: "De mensen bleven maar zeggen dat ik mijn handen vol had met al die kinderen. Er was zelfs een man die beweerde mijn echtgenoot te gaan bellen om hem te zeggen te stoppen met het krijgen van nog meer kinderen. Uiteindelijk pikten mijn kinderen de negatieve ondertoon op van de vele reacties: 'Je bent niet moedig mama, je houdt gewoon van ons', zei Susannah. En Josiah reageerde dat vijf kinderen niet zoveel is en dat onze handen niet vol zijn."

"Natuurlijk heb ik mijn handen vol, ik zal je verklappen dat je dat als moeder heus wel weet", gaat Rachel verder. "Maar als je een moeder ziet bemoedig haar dan, dat ze het goed doet of zeg iets liefs over de kinderen. Als dat niet lukt zeg dan liever niets. Als een moeder haar kinderen bij Jezus wil brengen zeg haar dan niet dat het te moeilijk voor haar is. Geen enkele hoeveelheid comfort is het waard dat op te geven", is Rachel glashelder. 

Misschien herken je als ouder van een groot gezin bovenstaand verhaal. Wees dan bemoedigd, Jezus houdt van alle kleine kinderen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!