Leenard Kanselaar

Dagelijks leven

22 januari 2020 door Leenard Kanselaar

De coming out van Nikkie Tutorials

‘Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt.’ Met deze woorden vertelt YouTube-ster @NikkieTutorials onlangs in een emotionele video dat zij niet langer meer met een geheim wil leven en dat ze transgender is.

Misschien ken jij NikkieTutorial niet, maar ga er maar vanuit dat deze coming-out flinke gespreksstof oplevert onder jonge tienermeiden die Nikkie al jarenlang volgen vanwege haar make-uptips. Met 13,2 miljoen volgers op Insta en 12,7 miljoen abonnees op YouTube kan zij zich met recht een influencer noemen. Een rolmodel waarmee je je kunt identificeren. Iemand die hen helpt bij het ontdekken van wie je bent.

Met deze video wil ze onder andere haar (jonge) kijkers inspireren om eerlijk te zijn over jezelf en niet langer met geheimen te leven ‘Ik ben eindelijk vrij, geen geheimen meer, ik kan mezelf zijn’.

Los van wat je misschien van het onderwerp transgenderisme vindt, biedt deze video volop kansen voor een tof gesprek met je kind. Bekijk daarom samen vanavond deze video. Vragen die je daarbij kunt stellen zijn:
1) Wat vind je van de coming out van Nikkie?
2) Wat vinden andere kinderen van het verhaal van Nikkie?
3) Wat inspireert je in haar verhaal?
4) Wie helpt jou bij het ontdekken van wie je bent?
5) Wat maakt jou tot wie je bent?
6) Welk geheim draag jij met je mee en zou je graag willen vertellen?

Reacties

B
Gaaf! In gesprek gaan en blijven met jongeren is zó nodig! Ook en juist over moeilijke onderwerpen! Uit de weg gaan is geen optie...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?