Reesink Annemieke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 januari 2020 door Hour of Power

Annemieke Reesink verloor haar geloof ondanks veroordelingen niet: "Liefde heeft het laatste woord"

Annemieke Reesink groeit op in een streng gereformeerd gezin en op zestienjarige leeftijd raakt ze zwanger. ‘Mijn ouders schrokken wel even, het zette mijn leven en dat van mijn omgeving op zijn kop’, zegt Reesink. Ze schreef het boek “Zwaartekracht” dat grotendeels gebaseerd is op die periode in haar jeugd.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Ze trouwt uiteindelijk wel met haar jeugdliefde vertelt ze bij Hour of Power. Annemieke: ‘Daar had ik geluk mee, we hadden het goed samen en nog steeds. Maar mijn leeftijdsgenoten gingen studeren, op reis en uit. Dat is denk ik ook een goede ontwikkeling op die leeftijd. Je wilt dat je horizon wat verbreedt, terwijl mijn wereldje veel kleiner werd: ik stopte met naar school gaan en werd een voltijd thuismoeder die zorgde voor haar kindje. Ik kreeg vanuit mijn omgeving liefdevolle reacties maar ook minder lieve reacties. Er ligt wel een enorm taboe op seksualiteit en als je dan seks buiten het huwelijk hebt en ook nog eens zwanger raakt… Ik geef natuurlijk gelijk toe dat het een bijzonder onhandige stap was maar vanuit de behoudende hoek kwam er wel een stuk veroordeling. Dat heb ik wel zo ervaren tenminste en dat draag je toch met je mee. Ik denk ook dat het vaker binnen onze kringen voorkomt dan we ons misschien beseffen. Daarom wil ik het onderwerp ook breder bespreekbaar maken.’

Mosterdzaadjesgeloof
Annemieke heeft ondanks de veroordeling door andere christenen en de kerk haar geloof in God niet verloren. Annemieke: ‘De mensen die in de Bijbel op een integere manier naar God zochten, gingen bijna allemaal wel eens een keer op hun gezicht. Daar zijn we mensen voor. Terwijl sommige kerken zeggen: dit zijn de lijntjes waarbinnen je moet geloven en handelen want anders wijst God je af. Dat vind ik jammer. Maar ik ben wel gelovig gebleven en ik ontmoet God overal waar ik liefde en schoonheid ontmoet. Want waar ik mijn ‘mosterdzaadjesgeloof’ op in wil zetten, is dat Liefde uiteindelijk het laatste woord heeft. Omdat Liefde de machtigste kracht op aarde is. We maken allemaal fouten, dus laten we mild zijn naar elkaar en niet te veel preken.’

Eerder sprak CIP.nl uitgebreid met Annemieke over haar boek en haar persoonlijke verhaal. Lees dit artikel hier.

Reacties

O
Wat zullen we ons schamen als we boven komen met wat we van het Christendom hebben gemaakt. Wat kon Jezus tekeer gaan tegen de schriftgeleerden en farizeeërs en wat zou hij nu ook in veel kerken tekeer gaan. RELIGIE EN WETTISISME MAAR GEEN RELATIE.
E
Ik lees nergens is de Bijbel over eeen stadhuis of kerk waar je moet trouwen met papiertjes onderteken. , Voor God ben je getrouwd zodra je " 1 vlees" bent geworden met de ander, volgens mij. Schrijft Paulus zoiets ook niet ergens?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!