christians
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2020 door Patrick Goede

20.000 christenen laten zich dopen in de Jordaan in navolging van Jezus

Meer dan 20.000 christelijke pelgrims hebben zich verzameld bij de rivier de Jordaan om daar gedoopt te worden. Dat meldt CBN News. Dit is de plek waarvan wordt aangenomen dat Jezus er door Johannes de Doper werd gedoopt. Het is ook de plaats waar het volk van Israël het beloofde land inkwam en waar Elia werd opgenomen in de hemel. 

De christelijke pelgrims zijn naar de rivier gekomen in het kader van 'Drie koningen', de dag waarop gevierd wordt Jezus zich voor het eerst fysiek openbaarde aan de heidenen. Er vonden afgelopen weekend verschillende ceremonies plaats voor met name katholieke en orthodoxe christenen.

In totaal waren er christenen vanuit vijf verschillende denominaties vertegenwoordigd. Binnenkort komen ook de koptische en Armeense christenen langs voor een doopceremonie. De lokale bevolking is blij met deze pelgrimages waardoor jaarlijks zo'n 900.000 christenen van over de hele wereld naar het gebied trekken. Het geeft een boost aan de economie. "Dankzij de komst van de pelgrims zien we het toerisme toenemen en is er sprake van economische groei. Ik wil de christenen dan ook fijne feestdagen toewensen", zegt luitenant kolonel Eran Grass.

Reacties

T
Meer van dit nieuws. Hartverwarmend! Gods Woord is niet te stoppen, Hallelujah!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!