Özcan Akyol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2020 door Jeffrey Schipper

AD-columnist Özcan Akyol vindt gebrek aan ophef over Jodenhaat 'gewoon eng'

"Het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam is voor de zoveelste keer het doelwit van mensen die de eigenaren en de gasten van het etablissement wilden intimideren", schrijft Özcan Akyol in zijn column voor het AD. Hij is verbaasd over het gebrek aan ophef over Jodenhaat in ons land.

"Ik las het bericht en verbaasde me over het feit dat dit restaurant ondertussen op frequente basis wordt opgezocht door mensen die geïndoctrineerd zijn met een blinde afkeer van alles wat joods is. Waarom wordt die laatste groep niet beter beschermd?", vraagt de columnist zich af. Volgens Akyol zijn we "gewend geraakt aan antisemitische oprispingen". "Er was geen massale verontwaardiging. Geen groots politiek statement."

Onderzoek van het Europese Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) wees vorig jaar uit dat vier op de vijf Europese Joden van onder de 34 jaar zeggen dat Jodenhaat een probleem is in hun land en dat problemen zijn toegenomen in de laatste vijf jaar. 44 procent heeft in 2018 te maken gehad met antisemitisme en als gevolg daarvan overwoog vier op de tien van de ondervraagden om hun huidige land te verlaten.

"Wat zou het fijn zijn als er ook stelselmatig opschudding ontstond als joden werden geïntimideerd", aldus Akyol. Lees hier het volledige betoog van de AD-columnist.

CIP.nl sprak vorig jaar met verschillende betrokkenen over het toenemende antisemitisme in Europa. Lees: Verzet tegen toenemende Jodenhaat in Europa: "Islamitisch antisemitisme en links antizionisme lijken verdoezeld te worden"

Lees ook: Jodenhaat neemt toe: waar komt het vandaan en wat staat Israël nog te wachten?

Reacties

G
Je hebt helemaal gelijk Özcan. Dat verbaasd mij ook!

Durft men. niet voor onze Joodse landgenoten op te nemen?

Voor wie is men bang?
Akyol, snijdt terecht een zaak aan, die ook nu weer stilzwijgend met kennisgeving wordt aangenomen en waarom? Precies omdat het christendom het antisemitisme niet radicaal bestrijd, voortkomend uit hun dwaasheid als ontkenners van Gods uitverkiezing en eeuwige verbondstrouw aan het Joodse volk, alsmede ontkenning van Gods regie in de oprichting van de staat Israel als begin van profetische eindtijd vervulling. Dat juist een van huis uit Islamiet Akyol dit constateert zegt al veel.
M
Ik word er ook moedeloos van hoe zeer men de slachtoffers van dit anti_semitisme in de steek laat. Word toch eens wakker allemaal!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!