Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2020 door Patrick Goede

LHBTI-activisten proberen komst Franklin Graham naar Groot-Brittannië te verhinderen

LHBTI-activisten in Sheffield proberen de aanstaande tour van evangelist Franklin Graham in het Verenigd Koninkrijk te voorkomen. Ze hebben een brief met 22 handtekeningen geschreven naar de Sheffield City Trust, die het gebouw beheert waar de samenkomst gehouden wordt. "Franklin Graham heeft herhaaldelijk zijn homofobische overtuigingen tentoongespreid, met daarbij het verkondigen dat homoseksualiteit een zonde is", staat er volgens Christian Today in de brief.

Franklin Graham, een tegenstander van huwelijken tussen twee personen van hetzelfde geslacht, heeft aangekondigd naar het Verenigd Koninkrijk te komen om "dezelfde krachtige boodschap als zijn vader" te brengen. Franklin is de zoon van wijlen Billy Graham, die meermaals naar de VK afreisde voor het verkondigen van het evangelie.

De boze activisten zeggen verder in hun brief dat de statements die Franklin heeft gemaakt het recht op vrijheid van meningsuiting ver voorbij gaan: "Zijn toespraken sporen mensen aan tot haat en geweld richting de LHBTI-gemeenschap en individuen. Hij hoort niet verwelkomd te worden in onze stad."

Graham heeft homoseksualiteit in het verleden herhaaldelijk een zonde genoemd. Enkele jaren geleden zei hij bijvoorbeeld: "In Zijn Woord, de Bijbel, heeft God het homohuwelijk als zonde gedefinieerd. We zouden dat moeten gehoorzamen in plaats van dat aan te passen aan de behoefte van onze cultuur. Het huwelijk is bestemd voor een man en een vrouw - einde discussie. Al het andere is zonde tegen God en Hij zal die zonde op een dag oordelen."

De komst van Franklin Graham werd goedgekeurd door de Sheffield City Trust. Dit deed men op basis van de vrijheid van meningsuiting. 

Zijn in 2018 overleden vader Billy Graham is een paar jaar geleden nog beschuldigd van homofobe uitspraken.

Reacties

Franklin Graham heeft toch gewoon gelijk over wat hij uit de Bijbel citeert?! Merkwaardig en triest dat degenen die worstelen met bepaalde gevoelens boos worden, want ze zien (nog) niet in WAAROM God tegen homoseks is. Namelijk omdat het schadelijk voor hen is, én omdat God vanuit Zijn liefde hen door de kracht van de Heilige Geest wil bevrijden.
Hoezo, zet hij aan tot haat en geweld? Hij ziet het homohuwelijk niet zitten, evenmin als homofilie. Dat mag je kennelijk niet meer als opvatting hebben.....; tijden veranderen.
Dat de LGBTenz activisten Christenen haten, terwijl er genoeg conservatieve moslims in Sheffield rondlopen waar de LGBT-enz dagelijks last van hebben, verbaast mij niet. Engeland kent een sfeer van politiekcorrectheid op steroïden, daarom is het mogelijk dat Engeland hem de toegang tot het land ontzegt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!