Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2020 door Geerten van Breugel

Indiase pinkstervoorganger en leider Grace Community Global wordt katholiek

De pinkerstervoorganger Sajith Joseph heeft zich aangesloten bij de Room-Katholieke Kerk. De Indiase voorganger is de voorman van Grace Community Global, een beweging die evangeliseert via televisie en YouTube. De beweging heeft meer dan 2 miljoen leden. Diverse leden zouden hebben aangekondigd ook katholiek te willen worden.

Joseph is gedoopt als katholiek, tekent het Nederlands Dagblad op, maar werd op latere leeftijd door de overstap van zijn ouders protestant. Hij werd voorganger en stichtte Grace Community Global op. Vlak voor Kerst heeft hij zich bij de katholieke kerk aangesloten. Joseph is naar eigen zeggen overgestapt door zijn studie van de kerkgeschiedenis en de theologie. Zijn stichting blijft actief, maar doet dat onder de vlag van het Vaticaan. Wel blijft zij oecumenisch en kunnen leden van andere kerken lid blijven en zich aansluiten bij de beweging. Volgens de geestelijk begeleider van de beweging, pater Prasad Theruvath, zouden veel leden katholiek willen worden naar aanleiding van het voorbeeld van Joseph. Vijftig leden zijn al overgestapt, zo is bekend.

Lees het hele bericht in het Nederlands Dagblad

Reacties

J
Probleem van de pinksterbeweging is dat vele pinkstergroepen een eucominische inslag hebben. Jack Hayford, een vooraanstand persoon van de Foursquare-beweging (met de Rafaelgemeenschappen als de Nederlandse tak) zou ooit de 'stem van de Heer' gehoord hebben die hem zei geen kritiek op de R.K. Kerk te mogen hebben. Het begint dus vaak met: gij zult geen kritiek hebben, ook niet op de R.K. Kerk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.