Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2020 door Geerten van Breugel

13 christenen vermoord in Nigeria door Fulani-herders

Op 8 januari zijn er in Nigeria 13 christenen gedood. Dat meldt Morning Star News. De organisatie die zich richt op christenvervolging bericht dat de christenen in de staat Plateau woonden en overvallen werden in het overwegend christelijke dorp Kulben.

Inwoner Michael Mutding zegt tegen de organisatie dat de Fulani-herders in alle richtingen schoten. "De lichamen van de gedoden zijn door soldaten en de politie naar het mortuarium van het Mangu Cottage Ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers maken deel uit van de Church of Christ in Nations (COCIN)." Woordvoerder van de overheid Bala Fwengje zegt dat de aanvallen plaatsvonden ondanks beveiligingsmaatregelen. "Deze aanval op mijn mensen door de herders kwam als een harde schok voor ons, omdat beveiligingsmaatschappijen zich hebben ingespannen om dergelijke aanvallen te beperken. Het is triest dat de aanvallen nog steeds worden uitgevoerd door deze herders op onze mensen zonder provocatie."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het ware gezicht van de islam is duidelijk als we kijken naar de christenvervolging. Het verband is tussen die strijdgroepen is de islam.Er lijkt een soort acceptatie ontstaan van dat geweld doordat we zovaak van moord op broeders en zusters in Christus vernemen. Zij zijn de martelaren nu. Maar besef dat dit ook dicht bij in onze buurt kan gebeuren. bijbel.startpagina.nl/forum/?id=5343