trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2020 door Geerten van Breugel

Regering Trump garandeert vrijheid om op school te bidden door lancering nieuwe richtlijn

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe federale richtlijnen ingesteld om burgers in openbare scholen het recht te geven te bidden. Al eerder deze maand kondigde de Republikein zijn stap aan, maar nu heeft het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs brieven naar ambtenaren in alle vijftig staten gestuurd om zich ervan te vergewissen dat studenten en docenten geen discriminatie hoeven te vrezen.

Op dit moment is het zo dat publieke scholen hun financiering kunnen kwijtraken als ze studenten en docenten toelaten te bidden. De Amerikaanse minister van Onderwijs, Betsy DeVos, legt het doel van de nieuwe richtlijn uit: "De inspanningen van het ministerie zullen het speelveld tussen religieuze en niet-religieuze organisaties gelijktrekken als het gaat om toewijzingen van financiering. Ook beschermt [de richtlijn] het Eerste Amendement als het gaat om vrijheid op de campus en de instituten die gestoeld zijn op religieuze vrijheid."

Reacties

g
Reken Trump niet af op de Nederlandse media. Laten we voor Trump bidden. Ook vanwege zijn opstelling jegens Gods Volk Israël.
Lof zij de Heer. Mooi dat er weer op meer plaatsen gebeden kan worden. Hij versterkt ook zijn aanhang onder het gelovige volk van America. Dat zal nodig zijn bij zijn herverkiezing. Als ze meer mogen bidden kan de bijna ongelovige Obama en ongelovige Clinton aanhang minder geld opmaken aan oorlog voeren. Onder de Clintons en de Obama’s is er nog nooit zoveel oorlog gevoerd in de hele geschiedenis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.