Alcohol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Bas dacht dat alleen saaie christenen geen alcohol drinken

Op de Christelijke Hogeschool Ede kreeg Bas Derks te horen dat veel christenen geen alcohol drinken. 'Mijn mond viel open. Wat een saaie zielen. Ze missen echt iets in hun leven', dacht hij toen.

'Zonder alcohol durfde ik niet te dansen of te sjansen. Geen alcohol was voor mij even ondenkbaar als onnodig', schrijft de EO-columnist. Hij merkt op dat alcohol 'zich in het diepste vezeltje van onze maatschappij heeft geworteld'.

'Pas las ik dat alcohol niet eens verkocht zou mogen worden als het vandaag de dag wordt uitgevonden. Zelfs een paar glazen per week schijnt al schadelijk te zijn voor het menselijk lijf.' Derks wijst op cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Zo’n 10% van alle kanker ontstaat door het gebruik van alcohol.'

De column van Bas is 'geen heilig betoog over stoppen met alcohol'. Wel heeft hij spijt van het uitlachen van zijn nuchtere klasgenootje. 'Want had ik dit allemaal op mijn 18e geweten dan had ik dat klasgenootje met veel bewondering aangekeken.'

Lees hier de volledige column van Bas Derks.

Lees ook: Alcohol drinken als christen: wel of niet een goed idee? en Alcohol in de kerk: wel of geen wijn tijdens het heilig avondmaal?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.