De Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 januari 2020 door Family7

Tjeerd de Boer legt uit hoe de arrestatie van een Chinese predikant voor ophef zorgt

De Chinese overheid heeft predikant Wang Ji tot negen jaar cel veroordeeld; een besluit dat bij veel binnen- en buitenlandse politici niet goed is gevallen. China-deskundige Tjeerd de Boer zit bij de uitzending van het Family7-programma Uitgelicht! om meer te vertellen over de situatie.

“De huiskerk van de predikant werd een jaar geleden als gesloten en daarbij werd hij opgepakt. Officieel is hij veroordeeld vanwege opruiing en ondermijning van de staat. Deze predikant staat bekend als voorvechter van scheiding tussen kerk en staat en werd door de overheid als lastig beschouwd. Het is een forse straf; praktisch gezien wordt hij veroordeeld voor het bij elkaar komen als kerk en je laten horen over wat je gelooft.”

“China heeft vijf erkende religies, waaronder protestantisme en katholicisme. Officieel valt hier een kerk onder die trouw is aan de Chinese overheid. De straf voor de predikant is waarschijnlijk een soort afschrikking naar andere huiskerken toe. Er zijn de afgelopen jaren meerdere huiskerken gesloten.”

Bekijk het gesprek vanaf minuut 4:19.

Reacties

T
De vervolging wordt steeds meer geraffineerd.
T
De ideologie van het communisme is atheistisch . Het erkent geen hogere macht. Waarschijnlijk ziet zij de gelovigen als potetieel gevaar. Jezus zegt immers: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde.Bijbel.startkabel.nl/forum/?sub=4 De Chinese strijd tegen het geloof in God

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.