gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Horen huwelijk en openstaan voor kinderen bij elkaar?

'We kijken erg uit naar ons getrouwde leven. Echter ben ik al ruim tien jaar psychisch instabiel. Dit alles zorgt ervoor dat wij eigenlijk de keuze willen maken om voorlopig bewust kinderloos te blijven. God weet wat goed is voor ons, maar moeten we dan met mijn achtergrond en zonder dat ik daarin stabiel ben open staan voor de kinderzegen?', aldus een 20-jarige vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"In de vraag lees ik dat jullie samen een verstandige weg zoeken. Samen. Dat is mooi", antwoordt ds. J. A. Mol. "Samen straks het huwelijk in. Samen door het leven gaan. Elkaar tot een hand en een voet zijn, in tijdelijke en geestelijke dingen. Wat mooi als je elkaar uit de hand van de Heere mag ontvangen als man en vrouw.

Huwelijk en openstaan voor de kinderzegen horen bij elkaar. Ik proef in je vraag dat jullie dat ook zo zien. Fijn! (...) Er is een spanningsveld tussen afhankelijkheid en verantwoordelijkheid. De Heere geeft ons verantwoordelijkheden, om daar in afhankelijkheid van Hem mee om te gaan. Afhankelijkheid en verantwoordelijkheid moeten we niet tegen elkaar uitspelen. Neem je verantwoordelijkheid, in diepe afhankelijkheid van Hem. Biddend en in overgave. 

Hierin lijkt het mij van belang dat je de adviezen van artsen heel serieus in je overwegingen meeneemt. Ook dat is je verantwoordelijkheid nemen in afhankelijkheid van de Heere", aldus de hervormde predikant uit Driesum.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.