malook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 januari 2020 door Patrick Simons

Advocaat Asia Bibi verdedigt wederom terdoodveroordeelde

Mensenrechtenadvocaat Saif ul Malook gaat in Pakistan opnieuw iemand verdedigen die wegens blasfemie de doodstraf heeft gekregen. Eerder verdedigde hij met succes Asia Bibi voor de rechters. Zij werd vrijgesproken. Ook nu heeft Malook alle vertrouwen in een goede afloop. “Het zal nog drie jaar duren. Maar ik krijg hem vrij”, stelt hij volgens het Nederlands Dagblad.

Het gaat om de jonge professor Junaid Hafeez. De 33-jarige professor in de Engelse literatuur werd zeven jaar geleden gearresteerd nadat een extremistische studentengroep aan de bel trok. Zij stellen dat Hafeez op social media negatieve uitlatingen deed over de vrouwen van profeet Mohammed. Overigens was het niet zo eenvoudig om een advocaat te vinden voor Hafeez. Zijn ouders zijn al langere tijd op zoek en kwamen in eerste instantie uit bij Tashfeen Malik. Hij werd echter doodgeschoten door radicale moslims.

Malook stelt dat er door de politie grove fouten zijn gemaakt bij de arrestatie van zijn cliënt. Hij zegt daarnaast ook dat het verzamelde bewijs vals is. De advocaat liet weten de zaak pro deo te doen.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

T
Een heel moedig man die Malook, hij verdient respect om die verdediging opzich te nemen. Hij zal ongetwijfeld weten dat hij zijn leven in de waagschaal stelt.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.