Gender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 januari 2020 door EO BEAM

Joyce (21) werd geboren als jongen, maar voelt zich een meisje: "God accepteert me, waarom Zijn volgelingen niet?"

De 21-jarige Joyce ontdekte een aantal jaar geleden dat ze zich meer een meisje voelt, terwijl ze in een jongenslichaam is geboren. Ze probeert zichzelf te accepteren, maar loopt er tegenaan dat anderen juist daarover gaan oordelen. “God houdt zielsveel van mij. Waarom zijn vooral christenen dan zo hard?”. EO BEAM interviewde haar.

“Ik was geen gelukkig kind. Destijds stopte ik mijn gevoel weg en werd ik erg snel boos, zonder te weten waarom. Nu zie ik dat ik dat helemaal niet ben, maar dat ik simpelweg worstelde met mezelf. Een paar jaar geleden ging ik vanwege paniekaanvallen in therapie. Toen ik daar mijn gevoel toeliet, ontdekte ik hoe mijn gender in elkaar zit. Ik voel me meer vrouw dan man.”

“Die ontdekking zorgde voor heel wat opluchting. Stiekem wist ik het eigenlijk al een beetje. Ik ben namelijk altijd anders geweest. Anderen scholden mij uit voor ‘homo’, omdat ze vrouwelijke trekjes in mij zagen. Toen ik voor het eerst hoorde over het bestaan van transgenders, kreeg ik een enorme boost. ‘Dit is het! Eindelijk weet ik wat er aan de hand is!’ Dat gevoel duurde niet heel lang, omdat ik ook inzag wat voor grote gevolgen het zou hebben. Mijn relatie van drie jaar strandde, ik moest me anders gaan voorstellen en mensen zouden me niet zomaar meer accepteren voor wie ik ben.”

God
“Richting God durfde ik er eerst niet over te beginnen. Ik was boos op Hem: waarom is het zo ingewikkeld? Waarom ik? Ik gaf Hem van alles de schuld. Nu zie ik het als schuld van de zondeval. God schiep de wereld perfect, maar de duivel gooide roet in het eten. God houdt hoe dan ook nog steeds zielsveel van me. Hij accepteert me, maar waarom doen zijn volgelingen dat vaak niet? Veel christenen zijn zo veroordelend naar mij; dat vind ik lastig. Want de wereld is toch gewoon gebroken? Waarom zijn we dan zo hard voor elkaar? We willen toch meer op Jezus gaan lijken?”

Lees het hele verhaal van Joyce op de website van EO BEAM.

Reacties

K
Niet alle christenen zullen je veroordelen. Het is de kunst die kerk of gemeente te vinden waar je wel je zelf mag zijn.
K
God heeft iedereen geschapen als man of vrouw, Hij maakt geen fouten. Iedereen moet welkom zijn in een kerk. Een kerk is een ziekenhuis, lichamelijk en/of geestelijk kan een ieder herstellen als je in een goede, bijbelgetrouwe kerk terecht komt. Zorg dat je recht staat tegenover God, ga in gebed en laat Hem Zijn wil tot je hart spreken. Succes! Je kunt het.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen