Oekraïne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 januari 2020 door SDOK

In Oekraïne behoort het Johannes-evangelie tot de verboden boeken

Twee maanden geleden heeft de Oekraïense overheid besloten om twaalf christelijke boeken te verbieden, laat SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) weten.

Ook het Johannesevangelie behoort tot deze boeken. De boeken werden als extremistisch materiaal bestempeld en op een lijst van illegale literatuur geplaatst. "Het is moeilijk te zeggen wat er gebeurt als iemand de wet overtreedt”, laat het ministerie van justitie weten. “Onze taak is alleen de lijst te beheren.” Het ministerie zegt verder: "Iedereen die extremistische literatuur verspreidt, zal volgens de wet berecht worden.”

SDOK vraagt gebed voor christenen in de Oekraïne om de Bijbel te kunnen blijven verspreiden.

Reacties

J
Even goed om de bron te checken (forum 18). Het gaat niet over Oekraïne als geheel, zoals de titel mij deed vermoeden, maar over een internationaal niet erkend en door rebellen bezet gebied in Oekraïne.
De Oekraïne is een christelijk land, dat kort geleden een joodse meneer, Zelensky, tot president heeft gekozen, om een einde te maken aan manipulaties vanuit de USA. De USA is niet alleen bezig om Rusland te isoleren van West Europa door zich [tevergeefs] te bemoeien met gasleveranties, maar ook door in landen waar ze de regering onder druk kunnen zetten de Russisch Orthodoxe kerk te bestrijden, zelfs regeringsleiders te vervangen door protestanten. Het verbieden van protestantse boeken is vermoedelijk een reactie daarop.

G
En wat heeft het joods zijn van Zelensky daarmee te maken?
Toon meer antwoorden (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events