christenvervolging
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 januari 2020 door Patrick Simons

Duitse hoogleraar: Ranglijst Christenvervolging moet kerk wakker schudden"

“In landen waar christenen een comfortabel leven leiden, zijn ze vooral bezig met hun eigen welvaart.” Dat zegt de Duitse hoogleraar Christof Sauer in gesprek met het Reformatorisch Dagblad. De krant sprak met Sauer naar aanleiding van de recent gepubliceerde Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Samen met een groep wetenschappers controleert Sauer ieder jaar de inhoud van de lijst én de wijze waarop deze tot stand komt. De ranglijst is voor hem persoonlijk ook van belang. “Al sinds het eerste begin van de lijst breng ik de vervolgde christenen die op de lijst voorkomen in het gebed bij God. De lijst is als een alarmsignaal. Het moet de kerk wakker schudden en opwekken om, in verbondenheid met de vervolgde kerk, voor hen te bidden.”

Het meeleven en bidden van christenen in veilige landen is volgens de hoogleraar van groot belang. “Als leden van het lichaam van Christus niet bidden voor medechristenen maken zij zich schuldig aan het vergeten van deze broeders en zusters in nood. Ik bemerk dat in landen waar christenen een comfortabel leven leiden, zij vooral bezig zijn met hun eigen welvaart. Ze spreken zich te vaak te weinig uit.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.


Ranglijst Christenvervolging 2020
- Ranglijst Christenvervolging 2020: Christenen in Afrika steeds vaker vogelvrij
- Open Doors-directeur Maarten Dees over nieuwe Ranglijst: "Islam in Sub Sahara Afrika en delen van Azië grote veroorzaker christenvervolging"
- Ranglijst Christenvervolging 2020: minder christenen gedood, meer aanvallen op kerken
Meer over Ranglijst Christenvervolging 2020 »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.