Werelddag van Woord en Daad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Woord en Daad

Werelddag van Woord en Daad: getuigenissen van hoop uit Afrika

Op zaterdag 18 januari vindt de Werelddag plaats, georganiseerd door stichting Woord en Daad, in de Midden Nederlandhallen in Barneveld. Het programma van deze dag biedt sprekers uit binnen- en buitenland en heeft een Afrikaans tintje. De Werelddag vertelt verhalen over extreme armoede én hoop. Eén van de sprekers is Mifta Seid (25) die als arts werkzaam is in een ziekenhuis in Ethiopië. Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie levert een bijdrage over ‘De kracht van het evangelie’.

Miftha Seid uit Ethiopië groeide op in armoede en zijn kinderjaren waren verre van gemakkelijk. Hij is nu gediplomeerd arts en specialiseert zich in Obstetrie en Gynaecologie. Seid: ‘Mijn leven is een getuigenis van Gods goedheid. Ik ben gelukkig en ik realiseer me dat er heel veel mogelijkheden zijn om te getuigen van Zijn daden.’

Vluchtelingenkampen
Miftah Seid werd als kind geselecteerd voor het sponsorprogramma van Woord en Daad en dat veranderde zijn leven en dat van zijn familie drastisch. Hij ging naar school, maakte kennis met de Bijbel en werd in zijn tienerjaren bekeerd. In zijn studententijd werkte hij om zijn studie te bekostigen en deed ook vrijwilligerswerk in Ethiopische vluchtelingenkampen. Ethiopië grenst onder meer aan Sudan, Zuid-Sudan en Eritrea, waar het vaak onveilig is. Op dit moment werkt Seid in een ziekenhuis in Nejo in het Westen van Ethiopië.

De liefde van Christus delen
Ook Sephora Nadjimbaidje is een van de hoofdsprekers. Nadjimbaidje komt uit Tsjaad en is oprichter en directeur van de Fondation Dieu Bénit (FDB). Ze groeide op in extreme armoede. ‘Mijn broers en zussen en ik konden niet meer naar school na het overlijden van mijn vader. Met mijn zussen verkocht ik donuts langs de straat, soms tot ’s avonds laat.’ Met haar stichting FDB wil Nadjimbaidje de liefde van Christus delen, in het voornamelijk islamitische Tsjaad. ‘Die hebben ze zó hard nodig.’

Gert-Jan Segers, fractie-voorzitter van de Christen Unie is een aantal jaren werkzaam geweest in Egypte. Hij was in die periode dagelijks getuige van de spanningen tussen christenen en moslims. In zijn bijdrage staat het thema ‘De kracht van het evangelie’ centraal. Mettie de Braal, intern begeleider in het speciaal onderwijs vertelt over haar passie voor kinderen in heftige situaties.

Voor het hele gezin
De Werelddag biedt een gevarieerd programma voor het hele gezin (10.15 – 15.00 uur), met een tienerprogramma en een kinderprogramma. In hun programma’s kunnen kinderen en tieners ook vragen stellen aan Mifta Seid. Een Afrikaans getinte belevingsmarkt en de veiling maken deel uit van het middagprogramma. Bezoekers kunnen zich vooraf opgeven (gratis) via deze website.

Lees ook: Werelddag 2020: verhalen van hoop en een bijzondere ervaring met de Afrikaanse cultuur.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.