asielzoekers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door ANP

ChristenUnie: CDA-plan om uitgeprocedeerden strafbaar te stellen is slecht plan

In de coalitie is hommeles over het voorstel van het CDA om uitgeprocedeerde asielzoekers te vervolgen die weigeren terug te keren. De Christenunie (CU) noemt het plan, dat steun krijgt van de VVD, slecht. De CU vreest een heksenjacht. D66 noemt het CDA-idee onzinnig, laat het ANP weten.

Volgens CU-Kamerlid Joël Voordewind zal het voorstel "een heksenjacht inhouden die ook een verdachte maakt van mensen die wel terug wíllen, maar vaak niet kúnnen." Uitgeprocedeerde asielzoekers opsluiten in een gevangenis gaat niet alleen te ver, maar is ook voor niemand een oplossing, aldus de politicus: "Daarmee is de uitgeprocedeerde asielzoeker immers nog steeds niet uitgezet."

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg zwengelde de discussie aan in het tv-programma Nieuwsuur. Ze reageerde daar op het nieuws dat projecten voor uitgeprocedeerde asielzoekers om terug te keren naar hun land, niet het gewenste resultaat opleveren. Als ze niet meewerken, dan moet het gewoon een strafbaar feit worden, vindt ze.

Reacties

H
Het CDA zal met het strafbaar stellen van illegaliteit in conflict komen met de Europese rechter. De druk op de terugkeerlanden opvoeren zoals de CU voorstelt is ook niet haalbaar, getuige het falende beleid van DT&V dat miljoenen kost en niks presteert ! Europese handelsbelang weegt zwaarder dan nationaal

belang . Heeft verkiezing van de Tweede Kamer nog zin of

is dit nog slechts folklore. De PVV krijgt steeds meer het gelijk aan

zijn kant en daar zit de politieke elite behoorlijk mee in zijn maag. Dus hard roepen tot 17 maart 2021.
Er is natuurlijk een mogelijkheid tussen gevangen zetten in een gevangenis en op straat laten in, namelijk een verbanningsoord opzetten waar de illegalen kunnen verblijven zolang ze niet vertrekken.
J
Grenzen dicht en alleen echte vluchtelingen opvangen, maar dit gaat niet lukken zolang we in de Eu zitten. MEDE daarom koos Engeland voor uittreden uit de EU.Baas over wie je toelaat in eigen land.Jan van Faassen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events