Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Jeffrey Schipper

SGP-senator legt uit waarom strijd tegen abortus nodig blijft

"De ziel van onze cultuur staat op het spel. Dit betekent dat het de prolifebeweging niet alleen moet gaan om het afwijzen van abortus, maar ook om het positief creëren van een cultuur van leven", schrijft Diederik van Dijk in het Reformatorisch Dagblad. De directeur van NPV-zorg voor het leven legt uit waarom strijden tegen abortus in zijn ogen nodig blijft.

Van Dijk: "Het enige wat de humaniteit kan bewaren, is de zekerheid dat ieder mens uniek is en waarde heeft. En het enige dat ons die zekerheid schenkt, is de Bijbelse wetenschap dat mensen zijn geschapen naar het beeld van God. Als dit besef verdampt, is er uiteindelijk geen overtuigend beletsel voor het doden van ongeboren leven, ernstig gehandicapten of ouderen met dementie die een kostenpost vormen."

Een beschaving die toestaat om ongewenst menselijk leven te doden, is volgens de SGP-senator geen lang leven beschoren. Van Dijk verwijst in zijn column ook naar Moeder Teresa die bekend stond om haar gedreven inzet voor de bescherming van ongeboren kinderen. "Het zijn niet alleen de kinderen die worden geaborteerd, maar ook de menselijkheid en moraal in een beschaving worden ondergraven."

Lees hier de volledige column van Diederik van Dijk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.