india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Patrick Simons

Honderden radicale hindoes de straat op in India na plannen om Jezusbeeld te bouwen

In India zijn honderden radicale hindoes de straat opgegaan om te protesteren tegen de plannen voor een groot Jezusbeeld. Volgens hen gaat de bouw van het beeld in tegen de “geest van gemeenschappelijke harmonie” in het land. Dat meldt Christian Post. 

Men is van plan om het standbeeld van Jezus bovenop de Kapalabetta-heuvel te bouwen. Deze heuvel is te vinden in het dorp Harobele, waar met name christenen wonen. Het standbeeld zal qua afmetingen kunnen wedijveren met het bekende ‘Christ The Redeemer’ beeld in Rio de Janeiro. Probeem is echter dat de heuvel volgens hindoes de verblijfplaats is van Munieshwara, een god in deze religie.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De radicale Hindoes zijn duidelijk in hun eisen. “We zullen een standbeeld van Jezus op de Kapalabetta niet toestaan”, aldus een woordvoerder. “Ze willen er hier een christelijk land van maken.”

Volgens Pater Cyril Victor Joseph is de commotie niet nodig omdat dit gedeelte van het land allang christelijk is. “We gebruiken al tientallen jaren hetzelfde stuk land en lopen hier ook de weg van het kruis tijdens Goede Vrijdag. Er stond al een kruis en dat willen we nu vervangen door een standbeeld van Jezus.”

Reacties

N
God heeft de mens toch nadrukkelijk verboden geen beeld te maken van Hem ,in o.a. de tien geboden, daarom snap ik niet dat Christenen dat toch doen en daarom steun ik de Hindoes gek genoeg.God is te groot om door mensenhanden te worden gemaakt ,terwijl de mens juist door Gods grote handen is gemaakt

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.