Kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Patrick Simons

Drie christelijke docenten vermoord bij islamitische aanval op school in Kenia

Islamitische terroristen hebben bij een aanval in Kenia drie christelijke onderwijzers gedood. De docenten van de Kamuthe Primary School in Garissa werden maandagmorgen vroeg in aangevallen door jihadisten. Dat weet Faithwire te melden.

Het medium weet te melden dat de drie docenten verbleven in het onderzoekscentrum van de school. Leden van Al-Shabaab, één van de vele extremistische moslimgroeperingen in Afrika, waren daarvan op de hoogte. Ze gingen zorgvuldig te werk en vernielden voor hun aanval eerste alle communicatiemiddelen. Daardoor waren de docenten kansloos en konden ze niet om hulp vragen.

Een lokale collega van de drie bevestigt het verhaal: “Mijn geliefde docenten en zijn op een fatale wijze neergeschoten door een onbekend aantal Al-Shabaab millitanten. Ze bestormden onze school vanmorgen vroeg. We zijn verdrietig en bang omdat we als docenten die bij het christelijk geloof horen een doelwit zijn.”

Naast de drie dodelijke slachtoffers raakte er ook nog een man zwaargewond. Hij is buiten levensgevaar. Vandaag verschijnt de nieuwe Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Vorig jaar stond Kenia op de 44e plek. De verwachting is dat ze dit jaar vanwege het toenemende geweld gestegen zijn.

Reacties

T
Door de ogen van van de jihadisten zijn deze moordenaars navolgers van Mohammed. Zij verdienen daarmee de moslimhemel. Het is een aanklacht tegen islam, zolang de de jihad als onderdeel van de koran niet schrapt is de islam daarvoor de eerst verantwoordelijke.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.