lhbtgi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 januari 2020 door Patrick Simons

Bregtje kreeg na haar coming-out onverwachte steun: "Veel mensen uit christelijke kring"

Gisteren was Bregtje Visser te gast bij Jinek. Ze deed enkele opvallende uitspraken waaronder over de wijze waarop ze na haar coming-out als trasgender steun kreeg uit christelijke hoek. Dat was voor haar en vele anderen onverwacht.

Het onderwerp kwam bij de talkshow ter sprake omdat visagiste en YouTube-ster Nikkie de Jager recent uit de kast kwam. Bregtje was aan tafel uitgenodigd en vertelde daar over haar eigen coming-out. “Ik studeerde in Groningen en leefde echt in dat studentenwereldje. Progressief, hoogopgeleid maar toch kozen uiteindelijk al die studenten ervoor om mijn leven te verlaten na mijn coming-out.”

Er was destijds echter één jongen die dat niet deed en dat is Visser niet vergeten. “Dat was Rutger van den Noort, die naam wil ik toch even noemen. Hij voegde mij zelf op Facebook toe en zei tegen mij: ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, ik accepteer je hoe je bent.’ Dat heb ik van veel meer mensen uit christelijke kring gemerkt. Dat had ik niet verwacht en ik denk dat veel meer mensen in Nederland dit niet verwachten.”

Overigens reageerde Rutger zelf ook al op Twitter. “Dat is wel echt heel erg aardig en leuk van Bregtje, dat ze me zo noemt in de uitzending van Jinek.” Hij voegt daar de hashtag #wwjd aan toe, waarmee hij verwijst naar de bekende uitspraak ‘What would Jesus do’.

Reacties

H
Ergens van menig over verschillen of dat je zijn / haar levenswijze afkeurt hoeft niet te betekenen dat je zo iemand niet accepteert.
Amen !! Jezus houdt van alle mensen. Als mensen Jezus oprecht willen dienen en volgen dan zal Hij Zijn Weg met hen gaan.
M
Waarom heeft dat regenboogbandje 6 kleuren? De regenboog die God ons gegeven heeft heeft toch 7 kleuren?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.