Pakket
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 januari 2020 door EO BEAM

Charlottes kerk verraste bijna 300 mensen met een kerstpakket: “Door Gods leiding is ieder pakket op de juiste plek terecht gekomen"

Geïnspireerd door een tv-programma besluit de kerk van de achttienjarige Charlotte uit Sleeuwijk om het dorp op z’n kop te zetten. Afgelopen kerst verrasten ze bijna driehonderd mensen met een kerstpakket, om zo Gods licht ook buiten de kerkmuren te laten zien. “Ik geloof dat ieder pakket, dankzij Gods leiding, op de juiste plek terecht is gekomen”, vertelt Charlotte aan EO BEAM.

“Ik zit in een heel actieve kerk. We vinden het leuk om dingen voor elkaar en voor de mensen buiten de kerk te doen. Dat we met kerst in het geheim een metershoge boom optuigden in het midden van ons dorp, past dus helemaal bij ons! Dit idee ontstond nadat iemand uit mijn kerk het tv-programma Joris’ Kerstboom had gekeken. Hierin mogen mensen een wens in de kerstboom hangen. Wij dachten: wat als we dit nog tastbaarder kunnen maken? We zijn gaan brainstormen en tot een supervet idee gekomen!”

Geheim
“Ineens stond ‘ie op het plein van Sleeuwijk: de enorme kerstboom met lampjes! Mensen konden een doorzichtige kerstbal ophalen bij de supermarkt en er een briefje instoppen. Met het briefje konden ze iemand opgeven voor het kerstpakket. Niemand wist waar de actie vandaan kwam; dat hielden we geheim. Het gaat namelijk niet om ons, maar om de liefde die verspreid wordt. De eerste dagen bleef de boom erg kaal: mensen konden niet geloven dat we voor elke bal een gratis pakket zouden uitdelen. Gelukkig ging het later een stuk sneller. Ineens werd de boom explosief vol gehangen!”

Lees het hele verhaal op de website van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.