Week van Gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2020 door EO

Tv-kerkdienst in teken van Week van Gebed

Op zondag 19 januari zendt de EO een oecumenische kerkdienst uit vanuit de Julianakerk in Apeldoorn. Deze dienst staat in het teken van de Week van Gebed voor de eenheid van christenen, zoals die al jarenlang wordt georganiseerd door Missie Nederland en de Raad van Kerken in Nederland. De dienst zal de liturgie volgen zoals ontwikkeld door christenen op Malta. Het thema “Buitengewoon” van deze dienst verwijst naar de woorden van de apostel Paulus, die na zijn schipbreuk op Malta over de Maltezer bevolking het volgende zei: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”.

Medewerking aan de dienst wordt verleend door de plaatselijke PKN door ds. Henk Boter en ds. Ad Wijlhuizen, alsmede door RK-diaken Ronald Dashorst en Luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils. Daarnaast verlenen ook Christien Crouwel van de Raad van Kerken in Nederland en Jan Willem Janse van Missie Nederland hun medewerking. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door o.a. het koor Next Generation onder leiding van André Bijleveld.

Week van Gebed
'Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 26 januari. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.

Meer informatie over het tv-programma is te vinden op deze website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events