Depressie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 januari 2020 door EO Eva

Natasja stond op het punt om zelfmoord te plegen: "Ik riep boos: 'God, als U echt bestaat, dan moet U mij nu helpen'"

De 34-jarige Natasja Vermoten zwierf op straat, gebruikte drugs en deed aan zelfbeschadiging. Toen zij op een dieptepunt belandde en zelfmoord wilde plegen, vroeg zij aan God om haar te bewijzen dat Hij bestaat. EO Eva vertelt haar bijzondere verhaal.

Haar moeder overleed toen Natasja zes was en moest door de lange werkdagen van haar vader al grotendeels haar eigen boontjes doppen. Door haar kwetsbare positie kreeg een familievriend de kans om haar te misbruiken. Na een anonieme melding van verwaarlozing werd Natasja in een gezinshuis geplaatst.

“Op mijn dertiende begon ik mezelf te beschadigen. Diep van binnen had ik veel verdriet, maar als ik mezelf sneed of brandde kon ik mij richten op mijn lichamelijke pijn.
Toen ik zestien was werd het gezinshuis wegbezuinigd en viel mijn stabiele basis weg. Ik werd depressief, begon drugs te gebruiken en kwam op straat terecht.”

Tijdens een periode waarin ze samen met een vriendin met name ‘gedesillusioneerd op een zolderkamertje zat te kniezen’. Op een gegeven moment ging e te ver met het snijden van zichzelf: “Toen mijn vriendin mij hevig bloedend aantrof, was voor haar de maat vol. Ze bracht mij naar een psychiatrisch ziekenhuis en verbrak al het contact.”

Natasja bouwde langzaam haar bestaan weer op, toen haar vriendin na een jaar weer contact opnam: “Een jaar nadat mijn vriendin het contact verbrak, belde zij mij opeens op. Ik dacht dat ze het spoor bijster was, want ze praatte alleen nog maar over Jezus. Hij zou haar van de drugs hebben afgeholpen en haar anorexia hebben genezen. Hoe fijn ik het ook vond dat zij weer contact met mij opnam; deze versie van mijn vriendin stond mij niet aan.”

"Omdat ik mij zo leeg voelde had ik mij ingelaten met occulte zaken zoals geesten oproepen en waarzeggerij. Tot zes keer toe werd voorspeld dat ik voor mijn 21e verjaardag zou sterven. Tegen de tijd dat ik 21 zou worden, was ik doodsbang.”

Lees Natasja’s hele verhaal op de website van EO Eva.

Reacties

D
God is groot Natasja je broeder uit Dordrecht

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!