Kinga Bán
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2020 door Redactie

Nieuw album Kinga Bán komt eraan: Kinga’s man Reinder geeft een inkijkje

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode.

Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

'Zingen waar haar hart vol van was, dat is wat Kinga het liefst deed', schrijft Reinder op de Facebookpagina van Kinga. 'Tot de laatste dag. Zelfs drie dagen voor haar geboorte in de hemel, zoals ze dat zelf zo overtuigend kon zeggen, heeft ze nog een concert gegeven. Heel klein en intiem in haar eigen huiskamer. Terwijl wij al dachten dat het niet meer kon en ik het zelfs al had afgezegd, wilde zij haar liedjes nog ten gehore brengen, ze wilde God groot maken.'

Ze had al tegen ons gezegd: 'Jongens ik zing het hele album in en jullie moeten het voor mij afmaken.' En vanaf dat laatste concert werd dat ook steeds duidelijker een opdracht voor ons. Kinga's verhaal is zo mooi en ze was er zo helder in: dit verhaal moet verteld worden. Dat willen we voor haar doen. En dat gaan we dit jaar ook voor haar doen.

Want háár stem zal klinken.
Zíj zal zingen. Háár zullen we zien.
En zíj zal haar verhaal vertellen.
Het verhaal over Jezus' liefde, die sterker is dan de dood. Dwars door alles heen klinkt de vreugde in haar stem: ik ben opnieuw geboren!', aldus Reinder.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

F
We mogen geen mensen vereren , maar als het wel mocht dan zou ik deze bijzondere vrouw op een groot voetstuk plaatsen. Ze is tot grote zegen en troost geweest voor talloze mensen met haar prachtig gezongen en geschreven liederen. Ik gun haar een plaatsje vlak in de buurt van haar Hemelse Vader van wie ze zo welgemeend van getuigde!
L
Inderdaad, Frederiek...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.