Iraanse man
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2020 door Patrick Goede

Tuig van de richel vernielt graf gedode Iraanse predikant; familie is geschokt

Het graf van pastor Hossein Soodmand is vernield. Op 3 december 1990 werd hij geëxecuteerd als laatste Iraniër ooit voor afvalligheid, dat meldt Faithwire. Hij werd opgehangen. Rashin, de dochter van de pastor vertelt: "Jarenlang gingen we naar de plek van zijn sobere graf. We mochten niet eens een grafsteen met zijn naam erop. Nu hebben ze het enige wat het graf markeert (een sobere betonplaat) vernield."

Claire Evans, vertegenwoordiger van International Christian Concern en verantwoordelijk voor de regio Midden-Oosten, vertelt over de wonderlijke bekering van Hossein Soodmand: 'De pastor kwam al in 1960 to bekering, hij gooide een steen naar een christelijke vrouw. Toen hij weg wilde rennen brak hij zijn been. In plaats van de man te slaan of schoppen, hielp de vrouw hem. Hij raakte hierdoor geïntereseerd in het christendom en begon te werken in een christelijk ziekenhuis. Even later startte hij een huiskerk.

De opvolger van de onlangs door Amerika gedode generaal Qasem Soleimani, Esmail Qaani, lijkt betrokken te zijn bij de vernielingen aan het graf van de pastor. Hij is geboren in de stad waar het graf van de pastor ligt en hij was ook mede verantwoordelijk voor de executie. Volgens Claire Evans toont het aan dat de onderdrukking en vervoling van christenen in Iran nog steeds aan de orde van de dag is.

Reacties

Iran staat op breken. Zoals deze man zijn been brak dat tot een nieuw leven (met Jezus) leidde, zo staat iran voor een nieuw tijdperk. De bevolking ziet hoe langer hoe meer de gebondenheid waar het in verblijf.
L
Vreselijke dingen doen mensen. En begrijp dat de familie geschokt is. Maar jullie lieve vader ligt daar niet meer. Het is slechts zijn lichaam. Net zoals Jezus het graf verliet en Zijn doodskleed bleef liggen, zo is jullie vader ook naar de hemel gegaan. Slechts zijn doodskleed (gestorven lichaam) is daar. Troost is dat hij bij zijn Vader is.

En dat tuig van de richel zijn zo dom. Die snappen het opvaren naar de hemel niet. Sterkte, maar laat je niet kwetsen. Jullie geliefde is veilig!????
L
Die ???? zijn niet de bedoeling geweest. Per ongeluk gedaan!????
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.