Van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 januari 2020 door Lukas ten Napel

Tijs van den Brink bezoekt Amerikaanse christenen die Donald Trump steunen - bekijk de trailer

“God bless Trump”. Een van de vele reacties die Tijs van den Brink hoort in zijn nieuwe EO-programma ‘God, Jesus, Trump!’. Hierin gaat de presentator op zoek naar de beweegredenen van Amerikaanse geloofsgenoten om de huidige Amerikaanse president, soms op fanatieke wijze, te steunen in zijn ambtsperiode en in aanloop naar de volgende presidentsverkiezingen.

“Hoe kun je als christen stemmen op een man die bekend staat wegens liegen, schelden, schaamteloze borstklopperij, en buitenechtelijke escapades? Met mijn achtergrond op de Nederlandse Biblebelt vraag ik me af of er vooral overeenkomsten zijn met deze geloofsgenoten of dat onze wegen met dit onderwerp echt uit elkaar gaan.”

‘God, Jesus, Trump!’ is vanaf vanaf 6 februari om 22.15 uur te zien bij de EO op NPO 2. Bekijk hieronder de trailer en lees binnenkort het CIP-interview met Tijs van den Brink naar aanleiding van deze documentaire.

Reacties

Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je vooraf (een week of zelfs een dag) had gezegd dat Trump bij de presidentsverkiezingen (dacht eind 2016) verkozen zou worden zou je door bijna iedereen uitgelachen worden. Kan niet zeggen dat hij mijn ideale president is, maar de Amerikanen moesten wel kiezen tussen twee kwaden. En in mij opinie is het dus de minst kwade geworden. Vooral pluspunten zijn volgens mij de pro-life en pro-Israël standpunten. En hij doet tenminste wat hij beloofd heeft.
M
Trump is in ieder geval zichzelf. Hij verschuilt zijn identiteit niet achter een 'nette' facade. Je krijgt wat je ziet, en hij is geen broekenschijtert zoals Obama.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.