russisch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2020 door Patrick Simons

Russische Jehova's Getuigen steeds meer in de verdrukking

Jehova’s Getuigen krijgen het in Rusland steeds zwaarder. De organisatie is verboden in het land en meerdere bronnen melden dat ze ook steeds heviger worden vervolgd. Het Reformatorische Dagblad meent zelfs dat de situatie lijkt te escaleren.

Afgelopen jaar waren er al van incidenten rondom de Jehova’s Getuigen. Zo omsingelden in oktober zwaarbewapende en gemaskerde leden van de nationale garde een gebouw in Norilsk, waar leden van de organisatie samenkwamen. Ook werden er in 2019 verschillende gelovigen veroordeeld. Dennis Christensen, een Jehova’s Getuige afkomstig uit Denemarken kreeg zelfs een celstraf van zes jaar.

Hoewel Poetin eerder beloofde naar de situatie te gaan kijken, is er nog niets veranderd. Sterker nog: de vervolging van Jehova’s Getuigen lijkt alleen maar toe te nemen. Dat zou overigens zomaar te maken kunnen hebben met de invloed van Russisch-Orthodoxe Kerk op de politiek in Rusland. Zij willen in het land het liefst geen enkel ander kerkgenootschap. Daar komt nog bij dat de bekende sterke drang tot evangelisatie van Jehova’s Getuigen een doorn in het oog van de regering is. Jehova’s Getuigen worden door veel mensen dan ook gezien als een sekte.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Dat zijn ze dus ook maar rechtvaardig dit niet