Hoornbeeck College
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Hoornbeeck College

Hoornbeeck College voor 11e keer beste ROC

Uit onafhankelijk onderzoek van De Keuzegids blijkt dat het Hoornbeeck College opnieuw de eerste plek inneemt op de lijst van beste ROC’s in Nederland. De afgelopen tien jaar stond het Hoornbeeck College ook op de eerste plek. Daarmee is het Hoornbeeck dit jaar voor de elfde keer op rij het beste ROC van Nederland.

Uit het rapport van De Keuzegids blijkt het Hoornbeeck College goed te scoren op het gebied van studenttevredenheid. Ook hebben veel opleidingen een hoog slaginspercentage en blijft een groot aantal studenten de gekozen opleiding volgen.

Dhr. W.J. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur, is dankbaar voor het oordeel van De Keuzegids: “Het is niet vanzelfsprekend dat we ieder jaar opnieuw de beste zijn, dat blijkt ook uit de scores van andere ROC’s. Ik ben blij om te zien dat het werk van onze docenten en de inzet van onze studenten zo positief gewaardeerd wordt. Belangrijke factoren voor het resultaat zijn de gedeelde waarden en normen en de grote betrokkenheid op studenten. Tegelijkertijd besef ik dat we dit niet zonder de hulp van de Heere kunnen. Daarom zijn we in de eerste plaats God dankbaar dat Hij het reformatorisch onderwijs zegent.”

Het komende jaar investeert het Hoornbeeck College met name in de uitbouw van Hoornbeeck Connect en HoornBACK. Hoornbeeck Connect richt zich op (maatwerk)trainingen/opleidingen voor volwassenen, oud-studenten en andere externen. HoornBACK is het initiatief voor oud-studenten. De Potter: “Deze twee initiatieven laten zien dat we als Hoornbeeck ons ook meer gaan richten op het netwerk om de school heen, bestaande uit onze oud-studenten en de rest van onze achterban.”

Het Hoornbeeck College heeft zes locaties, in Rotterdam, Gouda, Goes, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. Daarnaast zijn er nog dependances in Gorinchem, Hoevelaken en Rijssen. Landelijk studeren er ongeveer 7000 studenten die reformatorisch middelbaar beroepsonderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Technologie, Dienstverlening en Economie.

Reacties

Misschien moet de onderwijsinspectie er eens polshoogte nemen..... !?

Sarcastisch.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.