Netflix
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Patrick Goede

Hooggerechtshof Brazilië draait beslissing terug om film over 'homoseksuele Jezus' van Netflix te halen

De beslissing van een Braziliaanse rechter om de film 'The First temptation of Christ' van Netflix te halen is door het Hooggerechtshof in Brazilië tenietgedaan. De comedy waarin Jezus wordt geportreteerd als een homoseksuele man heeft internationaal tot veel verontwaardiging geleid. Er werden ruim twee miljoen handtekeningen verzameld om de film van Netflix te krijgen. 

Het Hooggerechtshof onder leiding van José Antonion Dias Toffoli besloot dat het fundamentele democratische recht van expressie het zwaarst weegt in deze zaak. "Een stuk satire ondermijnt niet de waarden van het christelijk geloof dat al tweeduizend jaar aanwezig is", zei de rechter.

Op kerstavond werd het kantoor van de makers van de omstreden comedy met vuurbommen bestookt. Niemand raakte gewond, volgens de Christian Post. Noch Netflix noch het productiebedrijf hebben tot dusverre gereageerd op de uitspraak van het Hooggerechtshof.

Reacties

G
Er wordt met twee maten gemeten. Het is maar net welke kant er klaagt. Klaagt de islam of de lhbt-club, dan gaan allerlei ongeschreven vage mensenrechten vóór het expressie recht. Klagen christenen of anderen, dan is het net andersom.
L
Dag Gert, kan je daar concrete voorbeelden van geven?

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.