Jezus' snoep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Patrick Goede

'Jezus snoepjes' uit defensiewinkel gehaald wegens aanklacht seculiere organisatie

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, maakt zich druk over de 'Jezus snoep' die militairen wordt aangeboden. De Peterson Air Force Base in Colorado Springs, Colorado kreeg namelijk een klacht over het hoge aantal snoep met de naam "Jesus Candy", oftewel 'Jezus snoep'. Vervolgens is besloten de snoep uit het assortiment te halen.

De snoep is afkomstig van een bedrijf genaamd "Scripture Candy". Op de verpakkingen staan leuzen als "Jezus is de zoetste naam die ik ken" en "Jezus onze schitterende hoop". Het motto van het bedrijf zelf is: "De wereld bereiken, één voor één."

De MRFF uit Nieuw Mexico bestempelde het snoep eerder als "een bekeringspakket" in plaats van een "snoeppakket". Dit zou ingaan tegen de grondwet die in de regel een algehele staatsreligie moet dienen te voorkomen, zo tekent de Christian Post op.

Reacties

G
Even los van de vraag of dat snoep "een bekeringspakket" is, vind ik het zo wie zo onsmakelijk om de naam van de Heer Jezus op snoep of anderszins banaals te zetten. Daarmee doe je de Naam geen eer aan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.