Van Dalen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Lukas ten Napel

Predikant Iraans gezin teleurgesteld door uitzetting: "Ze hadden een warme plek in de samenleving en onze kerk"

Een Iraans gezin uit Hoogeveen moet terug naar het thuisland, omdat de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) niet overtuigd is dat ze bekeerd zijn tot het christendom. De predikant van het gezin, ds. Lieuwejan van Dalen van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Hoogeveenm, gaat erover in gesprek met Riekelt Pasterkamp in een uitzending van Uitgelicht!.

“Ik was teleurgesteld en ontzet”, reageert de predikant. “Mensen die zich erin verdiepen weten dat Iran een land is waar christenen vervolgd worden. Als ik daar aan denk… Als ze terugkomen zullen ze waarschijnlijk direct opgepakt worden. Het gezin deed actief mee in de gemeente. Ze kwamen uit zichzelf trouw naar de kerkdiensten en hadden een hele warme plek in de samenleving van Hoogeveen."

“Ik ben ervan overtuigd dat ze echte christenen zijn”, vervolgt Van Dalen. “Ik sprak hen wekelijks en hoorde hun reflectie op de Bijbelstudies. Tot op de dag van vandaag horen we hun getuigenis via de sociale media. Ze zijn heel bang omdat ze terug moeten naar een instabiel land. Bovendien hebben ze daar niets meer. Maar ze halen hun hoop uit het Evangelie en waarderen het medeleven van hun broeders en zusters enorm.”

Luister het hele gesprek in de onderstaande video:

Reacties

W
Regering van Nederland het kan niet waar zijn christen geworden Iraniërs ( uit Iran gevlucht zijn vanwege hun geloof ) terug te sturen naar zo'n fundamentalistisch Land. Een voorbeeld is afgelopen week weer.IND ga wat zorgvuldiger om met je beslissingen
Iemand moet de regering plus IND medewerkers maar eens uitleggen dat ontlopen van christenvervolging in een fundamentalistisch Islamitische dictatuur geen kwestie is van "dan maar geen kerstboom neerzetten," zoals een minister een tijd geleden opperde.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.