bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 januari 2020 door Jeffrey Schipper

'Waarom bekeert God mij niet? Heb ik niet genoeg geloof misschien?'

'Waarom bekeert God mij niet terwijl Hij zegt, dat wie Hem bidt, gegeven zal worden? Heb ik niet genoeg geloof misschien?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. 'Hoe dit opgelost moet worden weet ik niet, maar ik geloof wel dat ik nu bekeerd moet worden.'

"Nadat ik je vraag heb gelezen heb ik een tijd nagedacht over de manier waarop ik hierop zou kunnen reageren", antwoordt diaconaal zorgverlener Pieter Oskam. "Er klinkt een worsteling met je emoties, opvattingen en geloof in door, wat helpt je dan? Hoeveel zekerheid moet er zijn voordat je écht kan geloven? God lijkt in de wereld en ons dagelijks leven vaak de grote afwezige en ik heb niet de illusie dat ik met een pasklaar antwoord jouw worsteling zal wegnemen."

De vragensteller verwees in de vraag ook naar de Bijbeltekst 'Bid en u zal gegeven worden'. Oskam: "In de Bijbel ontdekken wij de wil van God. Jezus spreekt Woorden van God en wil met Zijn boodschap iets duidelijk maken aan zijn hoorders. De discipelen en luisteraars van toen en de lezers van nu verschillen op dat punt niet van elkaar. Kan het zijn dat je met jouw vragen uiteindelijk vooral bezig bent met wat je zelf ervaart, vindt en moet? 

Er staat inderdaad: 'Bid en u zal gegeven worden.' In je vraag klinkt door dat je er eigenlijk aan twijfelt of dit wel waar is, want... 'er gebeurt niets bij me, ik word niet bekeerd.' Je vraagt je af of je misschien onvoldoende geloof hebt, omdat je denkt dat God je niet bekeert. Ik vraag me af: wáár wacht je precies op? Wat is jouw beeld van bekering? Je doet er goed aan je hart te geven in je jeugd, voordat die kwade dagen komen. Dát is bekering."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

B
Er staat nergens in de Bijbel dat God je gaat bekeren. Het is juist andersom, jij keert je om naar God en Hij staat al lang klaar om jou als zijn kind aan te nemen. Zie Hand. 2;37_38: En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart geraakt en zeiden tegen Petrus en de andere apostelen: Wat moeten wij doen, mannenbroeders?

38 En Petrus zei tegen hen: "Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden; en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen".

God biedt ons Zijn genade aan doordat Hij Zijn Zoon Jezus gaf als losprijs voor onze zonden. Wij mogen en moeten er ZELF voor kiezen de genade al of niet aan te nemen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen