conservatief
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 januari 2020 door Patrick Simons

Methodistenkerk: Kerk met veel beroemde leden

Vorige week werd bekend dat er een scheuring aanstaande is bij de United Methodist Church. Breekpunt is de wijze waarop er over homorelaties gedacht wordt. Opvallend is dat beide kampen van de op één na grootste protestantse kerk van de Verenigde Staten denken dat John Wesley, grondlegger van het methodisme, aan hun zijde hebben. Het Nederlands Dagblad maakte een analyse van de kerk.

In Nederland weten we helemaal niet zoveel van de methodisten. Toch zijn er genoeg beroemde mensen die lid zijn of waren van deze kerk. Nelson Mandela was bijvoorbeeld lid en zangeres Beyoncé is dat nog steeds. Datzelfde geldt voor Hillary Clinton die de vorige presidentsverkiezingen verloor van huidig president Donald Trump. Overigens is het een zeer brede kerk, uiteenlopend van progressief tot conservatief. Het merendeel van de kerk vindt dat homoseksualiteit geaccepteerd moet worden. De groep die dit niet vindt, gaat de kerk nu verlaten.

Nog steeds is levensheiliging volgens het Nederlands Dagblad echter van belang binnen de kerk. Zaken als zondagsheiliging zijn van groot belang. Ook het kopen en verkopen van alcohol is niet toegestaan, drinken mag alleen bij uitzondering.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.