misbruik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2020 door Redactie

Medewerker christelijke middelbare school Amersfoort ontslagen wegens ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag

Een medewerker van Gereformeerde Scholengemeenschap Guido in Amersfoort is ontslagen wegens ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag. De school wil verder geen mededelingen doen wegens de privacy van de betrokken personen. Dat meldt De Bunschoter.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat de medewerker op non-actief was gezet. Toen stelde de school echter dat het om een vermoeden ging. In december legde een oud-leerling van de school een klacht neer bij een vertrouwenspersoon. Het bestuur kwam direct in actie en meldde het incident bij de Onderwijsinspectie én de politie. Na de vakantie heeft men vervolgens ook leerlingen, ouders en medewerkers geïnformeerd.

Na onderzoek blijkt dat de klacht gegrond is en is de bewuste medewerker ontslagen. Bestuursvoorzitter Kees Koelewijn vertelt desgevraagd dat de school verder geen mededelingen doet. “We zijn ernstig teleurgesteld dat dit heeft kunnen gebeuren, want we willen een veilige school voor onze leerlingen zijn”, zegt hij tegen De Bunschoter.

Drie jaar geleden sprak Koelewijn nog met RTL Nieuws over seksuele intimidatie en seksueel misbruik op scholen. Dit deed hij naar aanleiding van een item bij RTL Nieuws waarbij aan een incident op de school werd gerefereerd. “Het belangrijkste is dat kinderen zich veilig moeten kunnen voelen op school”, zei hij destijds. “Twintig jaar geleden heeft het bestuur van Guido de Brès in Amersfoort een docent moeten ontslaan vanwege seksueel misbruik. Guido de Brès heeft destijds maatregelen genomen richting de toenmalige schoolleiding en sindsdien strenge beroepscodes voor leraren en niet-onderwijzend personeel opgesteld. Een ieder heeft de taak om te zorgen dat er geen onveilige situaties ontstaan.

De school wil niet bekend maken of het dit keer ook om seksueel misbruik gaat of wat ze precies bedoelen met 'ontoelaatbaar grensonverschrijdend gedrag'. Ook is niet bekend of het om een docent of een andere medewerker van de school gaat. 

Reacties

P
Waarom dit artikel als je niet kan reageren, waar het in feite omgaat.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.