Elisha Misiko
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Predikant steekt vrouw dood en pleegt zelfmoord tijdens kerkdienst

Een predikant uit Kenia heeft op gruwelijke wijze een einde gemaakt aan het leven van zijn vrouw en zichzelf. Voor de ogen van zijn eigen gemeenteleden stak pastor Elisha Misiko zijn vrouw Ann Mughoi doodt, waarna hij zijn eigen keel doorsneed, schrijft de Christian Post.

Getuigen van het dramatische incident vertellen dat pastor Misiko en zijn vrouw al langere tijd ruzie maakten over het besturen van de kerk waar zij leiding aan geven. Mughoi was actief als senior pastor. Volgens dorpsoudste Mtengo Amuri verloor pastor Misiko het vertrouwen in zijn vrouw, omdat hij vermoedde dat zij hem uit het kerkbestuur zou willen werken.

Pastor Misiko kwam zondagochtend rond 09:00 uur rustig zijn kerk binnen om plaats te nemen naast zijn vrouw. Terwijl de kerkdienst begon, stond hij op om ogenschijnlijk iets tegen Mughoi te zeggen. Maar de man pakte twee messen onder zijn T-shirt vandaan om vervolgens meerdere keren op zijn vrouw in te steken. "Toen hij probeerde om haar keel door te snijden, kwam Mughoi in verzet en verwondde Misiko haar hand", aldus dorpsoudste Amuri tegenover het Keniaanse medium Daily Nation.

Kerkgangers kwamen tussenbeide om aan de steekpartij een einde te maken. De pastor slaagde er opnieuw in om Mughoi meerdere keren neer te steken. Naar verluidt sneed pastor Misiko zijn eigen keel door toen kerkgangers probeerden om zijn vrouw te redden.

Later ontdekte de politie een zelfmoordbrief van 17 pagina's die Misiko heeft achergelaten. In de brief schilderde hij zijn vrouw af als een ontrouwe echtgenote en controlfreak die zou heersen over het familiebezit en het eigendom van de kerk. Zijn vrouw zou hebben geprobeerd om Misiko uit de buurt van hun vier kinderen te houden, terwijl zij hem dwong om geld voor de kinderen aan haar te betalen. Ook zou Mughoi uitgaan met een andere man.

Tegenover CNN voegt politiecommandant Julius Kiragu toe dat Misiko in 2017 werd garresteerd nadat zijn vrouw hem beschuldigde van doodsbedreigingen. De pastor werd vrijgelaten nadat de politie concludeerde dat de beschuldiging niet waar zou zijn. Sindsdien liepen de spanningen in hun huwelijk verder op.

Reacties

J
"Het eigendom van de kerk". "Geld" "Overspel"

Wat een waanzin.
Wiens bezit was hij op dat moment?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events