Huiskamergesprek Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Is strijden tegen klimaatverandering een Bijbelse opdracht? Stel je vraag aan Gert-Jan Segers

Steeds meer Nederlanders maken zich zorgen over het klimaat en willen meer actie. Anderen vinden de strijd tegen klimaatverandering doorgeslagen en spreken zelfs van ‘klimaatreligie’. Hebben we als christen de plicht om te verduurzamen? En welke stappen zouden we dan moeten zetten? Voor een interview met ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers over dit thema zijn we benieuwd naar jouw vragen. Stel ze hieronder in de comments, of mail ze naar geerten@cip.nl!

Neem op 24 januari plaats op de bank van de ChristenUnie-huiskamer en ga met Gert-Jan Segers in gesprek over het thema klimaat. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

F
Tegenwoordig is klimaat en de natuur zo ongeveer verheven tot religie en bijna of helemaal een afgod geworden! Natuurlijk moeten we erg zuinig zijn op de schepping maar het klimaat 'redden' o.i.d. lukt ons echt niet, de aardbodem is om ons vervloekt (Gen 3)
J
Het klimaat 'redden' is een onzinnige uitspraak. Je kunt ook 'het weer' niet redden. Maar wat heeft GJ nu werkelijk gezegd? En wanneer gaat het 'zuinig zijn op de schepping' over in 'klimaatreligie' en dito-afgoderij. Probeer de vinger op de zere plek te leggen, @Frederiek, want dat doe je nu echt niet.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.