ontbijt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 januari 2020 door Patrick Simons

Ontbijtbijeenkomsten voor ondernemers en leidinggevenden in Zeeland: "Samen onderzoeken wat de Bijbel zegt"

In ons drukke bestaan is het goed om af en toe de tijd te nemen om stil te staan bij wat God aan ons geeft en wat we daar mee kunnen doen. Het was voor Stichting AndereZaken een reden om te starten met het organiseren van ontbijtbijeenkomsten speciaal voor ondernemers en leidinggevenden. Sinds kort is er een afdeling in Zeeland en op 15 januari vindt de tweede bijeenkomst plaats. Arie de Rover zal spreken. CIP.nl stelde enkele vragen aan organisator Kees Kooijman.

Wat kun je vertellen over AndereZaken?
“Het leven gaat steeds sneller en we hebben bijna geen tijd meer om eens rustig stil te gaan en na te denken over de plek die God ons op deze aarde heeft gegeven. De Stichting AndereZaken biedt u dit rustmoment om samen met mede gelovigen te ontbijten en u te laten inspireren door bevlogen sprekers. Tijdens deze ontbijtsessies wordt het Koninkrijk Gods en haar Koning in het middelpunt van onze aandacht geplaatst. De ontbijtbijeenkomsten van de stichting AndereZaken staan open voor alle geloofsrichtingen en overtuigingen die Jezus aannemen als onze God en Redder.

AndereZaken is begonnen in Bunschoten vanuit Alblasserwaard ging een groepje daarnaartoe. Op gegeven moment dachten ze laten we in Alblasserwaard ook een afdeling opzetten.

Zelf ben ik daar aantal keer naar toe geweest en dacht, het zou mooi zijn om in Zeeland ook een afdeling op te zetten. En heb vorig jaar aantal mensen gevraagd daaraan mee te werken. Zo aantal ondernemers bij elkaar gekregen die het ook een mooi initiatief vonden en met behulp van Bas van Zessen van de afdeling Alblasserdam van start gegaan.”

Waarom is dit initiatief belangrijk volgens jou?
“Omdat ik het belangrijk vind tijd te maken voor God. Hij moet op de 1e plaatst staan. In de praktijk is dat vaak moeilijk, zeker voor ondernemende mensen die er goed in zijn van alles aan te pakken en werk/ zaken naar zich toe te halen. En we maken ons druk om van alles en nog wat. Je zit in een sneltrein en er zijn heel veel dingen die “moeten”. Heel snel staat God dan op de 2e, 3e plaats, of hangt er maar beetje bij.

Error: could not load events

Ook vind ik het belangrijk om met ondernemers van allerlei kerkverbanden samen te komen.

Geen kerkmuren maar samen onderzoeken wat God in de bijbel tot ons zegt.

Ondernemers zijn vaak heel zelfstandig bezig, daarom vind ik het mooi om ze mogelijkheid te geven met andere ondernemers/ leidinggevende mensen te spreken en te luisteren wat de bijbel zegt. En als een ondernemer tot geloof komt en God op de 1e plaatst zet dan heeft dat effect in het hele bedrijf. Ondernemers hebben vaak groot netwerk en kunnen veel mensen positief beïnvloeden.”

Wat levert het jou persoonlijk op?
“Mij levert het mooie ochtenden op waar ik veel kan leren.”

Is het alleen bedoeld voor ondernemers?
“Nee iedereen is welkom, maar het is gericht op ondernemers en leidinggevenden.”

Wat is het doel van de bijeenkomsten?
“Ondernemers helpen en samen onderzoeken wat zegt de bijbel over allerlei onderwerpen waar je als ondernemer of leidinggevende mee te maken hebt of krijgt.”

Hoe werd de eerste bijeenkomst bezocht?
“De eerste en tweede bijeenkomst werden goed bezocht zo’n 45 -50 man/vrouw.”

Klik hier voor meer informatie!

Reacties

J
Ja leuk, laten we weer eens onderscheid maken tussen de elite en het klootjesvolk. Niet iedereen is welkom. Net als vroeger. Hokjes, vakjes....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.