paus franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 januari 2020 door Geerten van Breugel

Tijdens het eten op je telefoon? De paus is tegen

Afgelopen weekend had paus Franciscus een opvallende boodschap voor de toehoorders op het Sint-Pietersplein: hij beveelt hen aan hun telefoons minder te gebruiken, met name tijdens het eten.

De paus verwees volgens Relevant Magazine naar de familie van Jezus die het goede voorbeeld gaven. Ze "baden, werkten en communiceerden met elkaar", aldus paus Franciscus. Daarbij benadrukte hij hoe belangrijk het is voor families om met elkaar te praten. "Ik vraag mijzelf af, hoe jij, in je familie, weet hoe je moet communiceren. Of ben je als de kinderen aan eettafels, waar iedereen op hun telefoon zit te chatten? Waar stilte heerst als tijdens een mis, maar waar niet gepraat wordt. We moeten weer communiceren in onze families. Vaders, ouders, kinderen, grootouders, broers en zusters, dit is een zaak om vandaag aan te pakken, op de dag van de Heilige Familie." Relevant Magazine wijst op een onderzoek van Nutrisystem, die uitwees dat 1 op de 3 Amerikanen geen maaltijd door kan komen zonder op hun telefoon te zitten."

Reacties

J
De Paus is ook tegen het gegeven dat mensen denken dat ze zomaar, zonder dat daar een kerkelijk instituut tussen zit, een persoonlijke relatie met de Here Jezus kunnen hebben.De paus is zo niet- interessant, niet relevant en al helemaal niets om rekening mee te houden.
H
Is CIP bezig het verkiezingsprogram van de paus te promoten!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.